06-30053854  

"Een ontspanningsmassage is gericht op ontspanning. Het woord maakt het duidelijk"

Ontspanningsmassage

De meeste mensen die aan massage denken, denken aan een ontspanningsmassage “Zo even tijd voor mezelf en lekker even bijkomen”. Dit is ook zo.

Vaak zijn wij namelijk niet meer gewend om aan te raken of aangeraakt te worden. Tijdens een massage wordt u daadwerkelijk aangeraakt en vaak ook nog door een masseur of masseuse die u de 1ste keer niet kent. Het aanraken geeft al een rustgevend gevoel. Dat dit gecombineerd gaat met specialistische handgrepen, een olie (met eventueel een etherische olie erin) en een ontspannen houding, dan is ontspannen de enigste weg die er volgt.

Een ontspanningsmassage is gericht op ontspanning. Het woord maakt het duidelijk. Deze massage vorm is totaal anders als een sportmassage, welke gericht is op de spieren en de samenhang met de rest van het lichaam. Bij een ontspanningsmassage werk ik met handgrepen in een rustig tempo, deze aanrakingen zijn veel lichter en minder gericht op de spieren. Doordat ik uw lichaam masseer komt u meer in contact met uzelf. U ontspant, u keert terug naar uzelf. Hierdoor verminderen of verdwijnen de spanningen, welke na de massage nog enkele dagen aanhoudt.


Behandeling

Tijdens deze massage kunt u kiezen uit een ½ uur, 40 min. of 1 uur. Tijdens een ½ uur behandel ik uw rug, nek en schouders. Tijdens 3 kwartier behandel ik hetzelfde en de achterkant van de benen mee. Tijdens 1 uur behandel ik uw hele lichaam.  Ook kunt u kiezen uit de ontspanningsmassage speciaal. Deze vind u ook op mijn website. Ik nodig u uit om deze te lezen.

Eén aanraking kan meer betekenen dan duizend woorden!


Ontspanningsmassage Speciaal:

“Elke dag voelen we onze verplichtingen, vaak leggen we onszelf deze verplichtingen op. Deze verplichtingen gaan op één volgend op elkaar. Een beetje rust is er dan niet bij. Niet zo gek. We moeten zo veel van onszelf!”

“Tijdens onze dagelijkse bezigheden, wat grotendeels gebaseerd is op time management die wij onszelf en/of ons werk oplegt, komen we ontspanning tekort. We gaan er vanuit dat we ontspannen als we even douchen, aan het eten zijn of gewoon ‘s-avonds op de bank een boek lezen, televisie kijken of muziek luisteren. Face booken hoe het met de ander gaat?! of liever gezegd wat doet de ander en waar houd de ander zich mee bezig. Hoe vaak gebeurt het dat deze niet gepaard gaan met elkaar. Is dit dan de ontspanning die ons lichaam en/of onze geest nodig heeft”.

“De maatschappij is in de loop der jaren drukker,  sneller en vooral veel harder geworden. Het digitale tijdperk haalt ons hierbij in! De ruis die hiermee gepaard gaat hebben we niet altijd door. De op één stapeling van die ruis word stress genoemd. Deze stress is er in allerlei vormen, dus ook in vele lichamelijke klachten, lees “lichamelijke belasting”.

Enerzijds ziet u op mijn site verschillende manieren om lichamelijke belasting te behandelen. Eén in het bijzonder “uw gespannen lichaam door stress” wil ik op een bijzondere manier behandelen en u een weldaad van rust laten voelen. Ik nodig u dan ook graag uit om u te laten voelen wat echte ontspanning is voor het gehele lichaam. Waar u de aandacht geeft aan uzelf. Zonder ruis. Alleen jij!


Behandeling:

Tijdens deze massage geef ik u een ontspanningsmassage van het hele lichaam. Dit doe ik met een “aroma” massage-olie die u zelf kan kiezen .

Als u voor deze massage een afspraak maakt, vind ik het fijn dat u mij vertelt wat u bezig houd, hoe u zich voelt en waar u tegen aan loopt. Ik kan dan de massage nog beter op u afstemmen.

Tussen het volhouden door mag je best even uitrusten!

Lees ook mijn ontspanningsmassage-speciaal!