06-30053854  

"Een regelmatige sportmassage is een goede aanvulling op uw lichaamsbeweging."

Sportmassage

Wat is Sportmassage? Er zijn vele manieren om deze vorm van massage toe te lichten. Eigenlijk zegt de definitie van sportmassage erg veel. Deze luidt:

“Een complex van handgrepen, toegepast met de blote hand op de in principe onbedekte huid van de passieve gezonde sportbeoefenaar met het doel diens lichamelijke conditie te bestendigen, te verbeteren en/of de eventuele nadelige gevolgen van de sport weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen”

Een sportmassage kan 3 doelen hebben. Een preparatief (voorbereidend) geestelijke en lichamelijke voorbereiding op een sportevenement, preventief (voorkomend) waardoor de kans op het ontstaan van blessures minder wordt en een curatief doel (genezend) het herstellen van de normale toestand van de spieren, na een zware inspanning.

Tijdens deze massage is het behandelen van de oorzaken van spiervermoeidheid, spierstijfheid en spierpijn een groot onderdeel. De oorzaken van deze 3 symptomen kunnen gaan van opeenhoping van afvalstoffen tot minuscule scheurtjes, littekens en/of knopen in spieren van omringend weefsel. Ook kunt u te stijve of te strakke spieren hebben, welke net als de daarvoor besproken oorzaken een verhoogd risico geeft op blessures bij het sporten.

Een sportmassage houdt uw spieren in conditie en gezond. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloedt. Ook word de doorbloeding gestimuleerd en de afvalstoffen worden sneller afgevoerd en dus het herstel is sneller.

Een regelmatige sportmassage is een goede aanvulling op uw lichaamsbeweging. Het houdt u bij diverse activiteiten als het nu gaat om hardlopen, voetballen of balletdansen, fysiek en mentaal gezond. Uw prestaties worden beter doordat uw spieren flexibeler worden en ze ondervinden minder nadelige gevolgen van de trainingen zoals stijfheid, vermoeidheid en spierpijn.

LET OP: een sportmassage vervangt nooit een goede warming up of cooling down!

Ook als u niet sport, maar werk verricht waarin u veelal dezelfde houding heeft, een zware belasting heeft door uw werkzaamheden of veel lichamelijke inspanning moet ondergaan, zullen ook symptomen ontstaan als hiervoor besproken. Werkdruk en/of stress kan het verder negatief beïnvloeden. De sportmassage is bij uitstek hiervoor geschikt zijn. Tevens zal het u psychisch en lichamelijk ontspannen.

LET OP: Als u last heeft van plotselinge of chronische spierpijn en bij posttraumatische en pathologische blessures dient u eerst uw huisarts te raadplegen!


Behandeling:

Als u komt voor een sportmassage zal ik een anamnese afnemen, gepaard met, zonodig, testen en een functieonderzoek.  De massage wordt gegeven met een milde neutrale massageolie met goede resorptie-eigenschappen, waardoor een optimaal contact ontstaat met de huid. Deze olie is zo goed als geschikt voor alle huidtypen.