06-30053854  

Bach-bloesem therapie

Edward Bach, de grondlegger van de Bachbloesems, was een Engelse arts aan het begin van de 20e eeuw (1886-1936). Hij vond een aantal bloemen en bloesems die je kunnen helpen om weer in evenwicht te komen, en op die manier van klachten af te komen.

De 37 BachBloesems die hij vond worden gemaakt door de energie van de uitgezochte bloemen te vangen in water. De 38ste remedie is bronwater uit een heilzame bron. Het uitgangspunt van Bach is: “Behandel de patiënt, niet de ziekte”. De ziekte is immers slechts een symptoom, en het gevolg van hoe de patiënt in elkaar zit.

Bachbloesems werken in op de geest en kunnen als ondersteuning gebruikt worden van de klassieke geneeskunde. Verder kunnen ze ook voorkomen dat emotionele problemen zo erg worden dat ze zich ook fysiek uiten. Bachbloesems werken dus op de geestelijke/emotionele oorzaak van uw klachten.


Een aantal feiten :

  U kunt Bachbloesems naast “gewone medicijnen” gebruiken,

  Bachbloesems hebben geen bijwerkingen,

  Bachbloesems mag je mengen (een mens heeft namelijk ook gemengde eigenschappen),

  Bachbloesems zijn zeer geschikt voor kinderen en dieren!,

  Bachbloesems zijn natuurlijke middelen,

  Bachbloesems zijn nooit schadelijk,


Als u heel nuchter bent, kunt u moeite hebben met het idee: energie uit bloesems in water? Puur chemisch gezien zit in de flesjes inderdaad enkel water en alcohol. (Vandaar dat ze zonder problemen kunnen gebruikt worden in combinatie met klassieke geneeskunde en bijvoorbeeld ook bij baby’s gebruikt worden.) Toch zijn vele sceptici al aangenaam verrast door het effect van Bachbloesems. Dat het niet zomaar gaat over een placebo-effect, bewijzen de goede resultaten die moeders halen bij hun jonge baby of eigenaars die hun huisdieren zien veranderen dankzij Bachbloesems.


Behandeling:

Bij de Bachbloesems kijk ik naar u, de hele mens, niet alleen maar naar uw symptomen. In een gesprek proberen we samen erachter te komen, waar nou net het begin ligt van uw klachten. Soms is dat niet meteen duidelijk en soms wel. Als het niet meteen duidelijk is gaan we samen stap voor stap werken aan hoe het begonnen is.

Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting!

Anderen begrijpen is kennis, jezelf begrijpen is verlichting!